Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Вчені заявили про "прорив" у дослідженні Туринської плащаниці, у яку був загорнутий Ісус Христос

Італійські науковці за допомогою нової рентгенівської техніки змогли визначити, що Туринську плащаницю було виготовлено в той час, коли жив Ісус Христос.

Як повідомляє видання Mirror, згідно з переданням, у неї був загорнутий Ісус Христос після того, як його розп'яли.

Так, майже через 700 років після того, як плащаниця була вперше виставлена ​​в 1350 роках, вчені точно назвали її дату виготовлення. На ній є ледь помітне зображення бородатого чоловіка, якого віряни вважають самим Христом. Згідно з даними науковців з італійського Інституту кристалографії Національної дослідницької ради, плащаниці, ймовірно, близько 2000 років.

"Профілі даних були повністю сумісні з аналогічними вимірюваннями, отриманими на зразку льону, який датується, згідно з історичними даними, 55-74 роками нашої ери, знайденим у Масаді, що в Ізраїлі", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що Туринську плащаницю вперше згадують в Біблії, в уривку від Матвія 27:59-60, де йдеться про "нове полотно", у яке Ісус був загорнутий після розп’яття.

"Тоді Йосип взяв тіло й загорнув його в нову лляну тканину. Він поклав тіло Ісуса в нову гробницю, яку він викопав у скелі. Потім він закрив гробницю, прикотивши до неї дуже великий камінь. Після того, як він це зробив, він пішов геть", — йдеться у Біблії.

Зазначається, що Туринська плащаниця, також відома як Священна плащаниця, була в центрі багатовікових суперечок, адже релігійні діячі довгий час вважали, що Ісуса було загорнуто в цей матеріал після страти. Хоча Католицька церква не підтверджує і не відкидає її правдивість, вона зберігається в каплиці Сакра Сіндоне в Турині, що в Італії.

Нагадаємо, раніше археологи виявили давно загублений вівтар біля Храму Гробу Господнього в Єрусалимі. Таке сенсаційне наукове відкриття було зроблено випадково.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 24.08.2024 04:24