Фото: Максим Єрьомін. Джерело: російські ЗМІ

Вдавився шматком мʼяса: у Росії "самознищився" полковник ФСБ

У Москві помер полковник Федеральної служби безпеки Росії, який був начальником відділу боротьби з тероризмом та засновником руху ультрас Максим Єрьомін. Військовий подавився шматком м'яса під час вечері.

Як повідомляє російський Telegram-канал Baza, інцидент стався 25 серпня, тоді під час приймання їжі полковнику стало складно дихати.

Зазначається, що його одразу доправили до московської лікарні імені Ворохобова, але врятувати не змогли. Медики встановили, що причиною смерті Єрьоміна стала механічна асфіксія. 

"Причиною став шматочок м'яса, що застряг у нього в дихальних шляхах", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про Максима Єрьоміна

У 1990 роках він був одним із засновників руху футбольних ультрас Red-Blue-Warriors. Однак на початку нульових залишив навколофутбольний рух і пішов служити до ФСБ. За даними російських ЗМІ, він брав участь у бойових діях в Сирії та "мав відношення до ліквідації на Кавказі відомих польових командирів". Відомо, що у Єрьоміна залишилося троє дітей. 

Нагадаємо, 1 серпня у межах великого обміну ув’язненими з німецької тюрми звільнили Вадима Красікова, який у 2019 році застрелив у Берліні грузина чеченського походження, він повернувся в Росію. Суд довів, що Красіков здійснив убивство за дорученням російських державних органів. Речник Кремля Дмитро Пєсков визнав, що Красіков працює на ФСБ, хоча раніше в Росії це заперечували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.08.2024 10:03