Путін тепло зустрів убивцю Красікова. Джерело: росЗМІ

У Кремлі нарешті визнали, що вбивця Красіков, якого повернули в Росію під час обміну ув’язненими, є агентом ФСБ

У межах великого обміну ув’язненими 1 серпня з німецької тюрми звільнили Вадима Красікова, він повернувся в Росію. Сьогодні ж речник Кремля Дмитро Пєсков визнав, що той працює на ФСБ, хоча раніше в Росії це заперечували.

Про це повідомили російські пропагандистські інформаційні ресурси з посиланням на заяву Дмитра Пєскова на брифінгу в п’ятницю, 2 серпня. За його словами, Красіков служив у спецпідрозділі ФСБ "Альфа" разом зі співробітниками охорони Володимира Путіна.

"Красіков є співробітником Федеральної служби безпеки. Він служив в "Альфі". Цікаво, що тоді він служив разом із декількома співробітниками охорони президента. Природно, вони один одного вітали вчора, коли побачилися", — сказав Пєсков.

Красікова наприкінці 2021 року засудили в Німеччині до довічного ув'язнення за те, що він у серпні 2019 року застрелив грузина чеченського походження в Берліні. Суд довів, що Красіков здійснив убивство за дорученням російських державних органів.

Коли Красіков прибув після звільнення до Москви, то російський диктатор Володимир Путін зустрів його в аеропорту рукостисканням. Красікова звільнили 1 серпня в межах історичного обміну полоненими між Росією та Білоруссю, а також США, Німеччиною та трьома іншими країнами НАТО. Канцлер Німеччини Олаф Шольц визнав, що рішення звільнити засудженого убивцю Красікова було нелегким.

Як відомо, великий обмін ув’язненими, який відбувся в четвер, 1 серпня, став наслідком тривалих переговорів між Заходом і Росією. Усе розпочалося понад два роки тому, ще до затримання журналіста Евана Гершковича.

Нагадаємо, сьогодні радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив під час брифінгу, що зв'язку між переговорами щодо обміну увʼязнених із Росією та війною в Україні фактично немає. Принаймні в Білому домі не бачать, як це може бути взаємопов’язано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.08.2024 15:20