Фото: Генштаб ЗСУ

Ведуть наступ широким фронтом: ЗСУ перехопили стратегічну ініціативу на Бахмутському напрямку

Українські військові на Бахмутському напрямку перехопили стратегічну ініціативу. Збройні сили ведуть наступальні дії широким фронтом.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Водночас військові зауважили, що "ворог чинить шалений спротив". На цьому напрямку тривають запеклі бої.

"На флангах, поблизу міста Бахмут, продовжують чинити тиск на противника, вибивають з раніше захоплених позицій. Мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", — зауважили у Генштабі.

Крім того, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Зокрема, на напрямку Рівнопіль – Володине наші воїни мають частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях противника та ведуть контрбатарейну боротьбу. Ворог зазнає масштабних втрат в особовому складі та техніці.

Нагадаємо, авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу противника, п'ять — по зенітно-ракетних комплексах та один — по пункту управління ворога. Наші захисники знищили російський літак Су-25 та три розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Також протягом минулої доби українські військові ліквідували 680 російських окупантів. Також знищено понад два десятки артилерійських систем ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 09:10