Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Великий наступ росіян у Курській області обернувся провалом, — ЗМІ

Російські військові планували здійснити великий наступ у Курській області, де до цього українські сили провели успішну операцію. Однак такі намагання обернулися крахом.

Таку інформацію оприлюднило видання Bild.

"Згідно із заявою Володимира Путіна, яку він зробив у середині серпня, до 1 жовтня російська армія мала повністю повернути під свій контроль усю територію Курської області", — зазначили журналісти.

Проте вони звернули увагу на те, що російський наступ затягнувся — лише 17 вересня російські просунулися на південь від Коренево.

Незабаром у Кремлі заявили, що російська армія має час уже до середини жовтня, щоби повернути під контроль Москви зайняті Збройними силами України території.

"Однак і ця мета поки що видається ілюзорною. Українські військові не готові відступати без бою — командування ЗСУ перекидає до Курської області нові підрозділи. Українська армія намагається обійти з флангу російську контратаку в Курську та змусити підрозділи збройних сил Російської Федерації оборонятися одразу на декількох напрямках", — підсумували журналісти Bild.

Як відомо, декілька днів  тому підрозділи 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади десантно-штурмових військ Збройних сил України прорвали одну з ділянок російського кордону. Це сталося на території Курської області.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, країна-агресорка відправила на фронт у Курську область спецпризначенців Федеральної служби безпеки Росії. Вони безуспішно намагаються координувати бойові завдання з військовими, що стало несподіванкою для Кремля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2024 17:09