Наталія Кузнєцова. Джерело: "Судово-юридична газета"

Верховна Рада обрала своїх представників у Дорадчу групу для відбору суддів Конституційного суду: деталі

Верховна Рада України призначила Наталію Кузнєцову членом Дорадчої групи експертів для відбору суддів Конституційного суду. Василь Шакун став її заступником.

Про це повідомили офіційні інформаційні ресурси Верховної Ради з посиланням на першого заступника голови українського парламенту Олександра Корнієнка.

"Це рішення продовжує наш євроінтеграційний трек. Ми отримали вчора хороші новини від Єврокомісії, тож продовжуємо посилено працювати та рухатися шляхом до повноцінного членства в ЄС", — зазначив він.

Корнієнко нагадав, що в серпні цього року вступив в дію закон про конкурсний відбір кандидатів у судді Конституційного суду. Це одна з необхідних законодавчих змін для вступу в ЄС. Обиратиме кандидатів саме Дорадча група експертів.

Як уточнила "Судово-юридична газета", Наталія Кузнєцова — доктор юридичних наук, професор кафедри цивільного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академік Національної академії правових наук; Василь Шакун — доктор юридичних наук, доцент, професор кафедри кримінального права Національної академії внутрішніх справ України, академік Національної академії правових наук

Склад Дорадчої групи експертів, які перевірятимуть доброчесність та інші якості претендентів:

  • від президента — директор Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Оксана Васильченко;
  • від Ради суддів України — колишній голова Верховного Суду України Ярослав Романюк;
  • від Венеційської комісії, міжнародних та іноземних організацій — Ганна Сухоцка, Алеш Залар і Морін О’Коннор;
  • від Верховної Ради — Наталія Кузнєцова

"Перше засідання Дорадчої групи відбудеться 12 листопада 2023 року. На ньому планується розв’язати організаційні питання, зокрема, обрання голови та секретаря Дорадчої групи експертів", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 17 жовтня президент Володимир Зеленський призначив свого представника до першого складу Дорадчої групи експертів з відбору суддів Конституційного суду України. Ним стала директорка Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Оксана Васильченко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.11.2023 16:57