Фото: росЗМІ

"Вибори Путіна" принесуть на окуповані території нову загрозу: розвідка попередила цивільне населення

Російські загарбники посилять мобілізаційні заходи на окупованих територіях після "виборів Путіна". Це насамперед стосується Півдня України.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, пише LIGA.net. За його словами, ключова загроза для цивільного населення на захоплених землях — збільшення примусової мобілізації.

"Особливо, коли йдеться про окуповані населені пункти півдня України. Бо окуповані райони Донецької та Луганської областей вже пройшли кілька хвиль тотальної мобілізації", — наголосив Андрій Юсов.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що російський диктатор Володимир Путін посилить мобілізацію після так званих виборів.

У лютому керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що у Російській Федерації не припинялись мобілізаційні заходи з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Щомісяця країна-агресор мобілізує щонайменше 30 тисяч осіб.

Також представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що мобілізація в Росії триває на постійній основі, але жителів Москви вона здебільшого оминала. Проте у майбутньому це їх неминуче торкнеться.

За даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомляли, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 19:31