Фото: Міністерство закордонних справ

Вибори у Польщі: Кулеба повідомив, чи зміняться стратегічні відносини Києва та Варшави

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що результат парламентських виборів у Польщі, які пройшли у неділю, 15 жовтня, не вплинуть на стратегічні відносини Києва та Варшави. За його словами, стратегічно Україна і Польща не можуть бути один без одного, а тому не виживуть поодинці.

Про це він сказав у ефірі телемарафону у понеділок, 16 жовтня.

"Тому, що занадто глибокі ці відносини, занадто багато всього на них зав'язано. І головне: тактично можна думати один про одного все, що завгодно, але стратегічно Україна і Польща не можуть бути один без одного, і не виживуть у цьому жорстокому світі один без одного. Тому стратегічно все буде нормально за будь-якої конфігурації влади у Польщі", — запевнив очільник МЗС.

Кулеба також заявив, що розмови про припинення військової допомоги Польщі Україні через зернову суперечку були зупинені.

"По-перше, такі розмови вже не звучать, по-друге, у самій Польщі ці розмови були красномовно зупинені. Ті, хто робив такі заяви, їм їхні колеги показали, що вони вже перетнули межу", — зазначив міністр.

Він пояснив, що Україна цінує відносини з Польщею, але має й інших сусідів, з якими розвиває військово-технічне співробітництво, і які багато роблять для допомоги Україні. Як приклад, він вказав на Румунію.

"Тому всі ці емоції, будемо сподіватися залишилися у виборчій кампанії, яка вже завершилася. Тепер у них буде формування коаліції та нового уряду. Але це вже інша історія", — підсумував голова МЗС.

Нагадаємо, раніше ми писали, що нинішня ситуація в Польщі складається таким чином, що Україні вигіднішою є перемога опозиції й формування коаліції із "Громадянської коаліції", "Третього шляху" і "Нової Лівиці".

Відомо, що пізно ввечері 15 жовтня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про готовність сформувати новий уряд країни за підсумками парламентських виборів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.10.2023 00:12