Фото: Офіс президента

Вибори в Україні під час війни: Зеленський зробив нову заяву

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий провести вибори у березні наступного року. Проте більшість українців не підтримують цю ініціативу.

Про це гарант повідомив в інтерв'ю агентству AP.

За словами очільника держави, повномасштабна війна в Україні унеможливила проведення президентських виборів, які попередньо були заплановані на березень 2024 року. Зеленський зауважив, що більшість українців не підтримують ідею президентських виборів, адже вважають голосування в умовах війни "небезпечним та безглуздим".

Водночас для того, аби провести онлайн-голосування необхідно вносити зміни до Конституції, що під час дії воєнного стану також заборонена. Крім того, президент зауважив, що існує й проблема з голосуванням на тимчасово окупованих Росією територіях. Відтак, на думку гаранта, вибори мають відбутися тоді, коли ситуація з безпекою стабілізується.

Крім того, за словами Зеленського, бути президентом країни, яка воює — "дуже складна робота", але він "не може собі уявити, що покине цю посаду".

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак пояснював, що Україну ніхто не примушує до проведення виборів під час війни. Насамперед вибори має визнати світ як демократичні. Також президенту важливо, аби кожен військовий мав право та можливість проголосувати.

Додамо, 6 листопада під час традиційного вечірнього відео звернення президент Володимир Зеленський заявив, що зараз не час готуватися до виборів, а необхідно сконцентруватися на боротьбі проти агресора та спільними зусиллями здобувати волю України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.12.2023 11:43