Фото: chas.news

"Вибухи, спалахи і поранений": росіяни істерикують через атаку безпілотників на Курськ і Таганрог

У ніч на суботу, 9 березня, на території Росії знову неспокійно. Зокрема, у Курську й Таганрозі Ростовської області було чутно вибухи.

Самі мешканці країни-агресора й влада заявляють про атаку невідомих безпілотників, а також традиційно звинувачують у цьому Україну.

Атака на Курськ

У місті перед вибухом оголошували ракетну небезпеку. Повідомлялося про роботу протиповітряної оборони, а губернатор Роман Старовойт заявив про нібито збиття дрона, уламки якого "впали на дах поліклініки".

Старовойт

Скріншот з Telegram-каналу Романа Старовойта

Місцеві жителі скаржилися в мережі, що було дуже гучно.

Курськ карта

Курськ на мапі. Джерело: GoogleMaps

Вибухи у Таганрозі

Серія вибухів цієї ночі пролунала й у Таганрозі. Мешканці нарахували близько 20 "хлопків" й спалах над аеродромом. За їхніми словами, дрони залітали на місто з Азовського моря.

Росіяни також писали про роботу своєї протиповітряної оборони. Вони заявляють, що дрони летіли низько, їх намагалися збити зі стрілецької зброї. Вибухи тривали протягом 30-40 хвилин.

"За попередньою інформацією, безпілотники ЗСУ, зокрема, спробували атакувати територію авіаційного підприємства, яке входить до складу науково-технічного комплексу імені Берієва", — пишуть росЗМІ.

Зазначимо, що на цьому підприємстві модернізують літаки ДРЛВ А-50, А-100 й обслуговують літаки Ту-95 та Ту-142.

Таганрог карта

Таганрог на мапі. Джерело: GoogleMaps

Пізніше губернатор Ростовської області Василь Голубєв заявив, що було "відбито масову атаку БпЛА", а наслідки уточнюються. 

Водночас, за його словами, поранення отримав співробітник міністерства надзвичайних ситуацій Росії, який брав участь в усуненні наслідків на землі.

Василь Голубєв

Скріншот з Telegram-каналу Василя Голубєва

Згодом стало відомо про ще одну атаку на Ростовську область — кілька безпілотників нібито знищили на підльоті до Морозовська.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 7 березня, росіяни заявляли, що безпілотні літальні апарати нібито атакували Тульську та Брянську області. А 6 березня у Воронезькій області Росії, за версією росіян, дрон нібито спробував атакувати військовий аеродром "Балтімор". Також неспокійно було і в Курській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.03.2024 04:27