Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Від Путіна ніяк не залежить": Зеленський пояснив, чому для реалізації плану перемоги не важлива думка Кремля

Думка російської влади не відіграє особливої ролі в процесі втілення у життя українського плану перемоги. Вирішальною є роль найвпливовіших партнерів України.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час публічного виступу на саміті "Україна — Південно-Східна Європа" в Хорватії. Його запитали про те, як змусити кремлівського диктатора пристати на той план, за яким пропонує діяти Україна, на що він відреагував: "Це майже ніяк від нього не залежить".

"План перемоги — це посилення України як геополітично, так і посилення на полі бою, які повністю залежать від політичної волі наших партнерів. Це посилення перед тим чи іншим форматом діалогу з агресором. Перед. Це міст до "саміту миру", — зазначив український президент.

Він наголосив, що тільки в сильній позиції Україна може розраховувати на справедливий мир.

"Тож не важливо, погодиться Путін чи не погодиться. Важливо, щоби погодилися ті, хто посилює Україну", — пояснив Володимир Зеленський

Він висловив сподівання, що США й інші найвпливовіші партнери України почують цей заклик.

Перед тим Зеленський пояснив, що запрошення України до НАТО є першим пунктом його плану перемоги як той крок, що дозволить забезпечити геополітичну визначеність у Європі.

Також президент заявив, що бачить шанс вже найближчими місяцями закласти передумови для того, щоб російсько-українська війна закінчилася 2025 року на прийнятних для України умовах, і для цього потрібні "сміливі рішення" найвпливовіших союзників України.

Нагадаємо, Зеленський також заявив, що зустріч у форматі "Рамштайн" на рівні лідерів світових країн повинна відбутися, хоча її перенесли на пізніші терміни. Хоча причини скасування засідання Контактної групи є цілком очевидними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 21:15