Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський уперше прокоментував перенесення "Рамштайну"

Зустріч у форматі "Рамштайн" на рівні лідерів світових країн повинна відбутися, хоча її перенесли на пізніші терміни. Хоча причини скасування засідання Контактної групи є цілком очевидними.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час публічного виступу на саміті "Україна — Південно-Східна Європа" в Хорватії.

"Причина цілком очевидна — удар стихії по Америці, який потребує максимальної уваги президента Байдена до внутрішньої ситуації. Будь-який лідер в аналогічних обставинах залишився б у своїй країні", — сказав він.

У вівторок стало відомо, що Джо Байден відклав поїздку до Німеччини на "Рамштайн". Це пов’язано з ураганом "Мілтон", який найближчим часом має атакувати Флориду. Американський президент залишився у США, щоби "проконтролювати підготовку до урагану "Мілтон" і реагування на нього".

Також, згідно з офіційним повідомленням, він стежитиме за поточними заходами з ліквідації наслідків урагану "Гелен", який лютує на південному сході країни.

Але Володимир Зеленський очікує, що найближчим часом зустріч у форматі "Рамштайн" на рівні лідерів все ж відбудеться.

"У жовтні, листопаді та грудні ми маємо реальний шанс зрушити ситуацію в бік миру та довготривалої стабільності. Ситуація на полі бою створює можливість зробити цей вибір — вибір на користь рішучих дій для завершення війни не пізніше 2025 року. І ми розраховуємо на лідерство президента Байдена. Розраховуємо на потужні та мудрі кроки Великої Британії, Франції, Німеччини й Італії, які принесуть безпеку та мир у Європу. Розраховуємо на кожного з вас — на всіх вас. Разом ми зможемо досягти всього, що нам потрібно", — наголосив український президент.

Нагадаємо, що, за інформацією "Радіо Свобода" з посиланням на джерела у штаб-квартирі НАТО, засідання Контактної групи з питань оборони України, яке заплановано 12 жовтня, відтермінували. За даними видання, дата нової зустрічі у форматі "Рамштайн" поки що не призначена. Наразі ведуться перемовини щодо цього питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 19:57