Фото: Офіс президента

Засідання "Рамштайну" відклали, але дату ще не визначено, — ЗМІ

Засідання Контактної групи з питань оборони України, яке заплановано 12 жовтня, відтермінували.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на джерела у штаб-квартирі НАТО.

За даними видання, дата нової зустрічі у форматі "Рамштайн" поки не призначена. Наразі ведуться перемовини щодо цього питання.

Зауважимо, 8 жовтня стало відомо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відклав поїздку до Німеччини на "Рамштайн". Це пов’язано з ураганом "Мілтон". Крім того, Держсекретар США Ентоні Блінкен також скасував поїздку до Німеччини на зустріч у форматі "Рамштайн".

Скасування президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом поїздки до Німеччини через ураган "Мілтон" знайшло розуміння в канцлера Олафа Шольца. Він заявив, що в такій ситуації вчинив би так само. 

Після того, як Байден та Блінкен відмовилися відвідати "Рамштайн" у Пентагоні заявили, що тривають перемовини щодо відтермінування засідання.

Нагадаємо, раніше Зеленський назвав головну ціль майбутнього "Рамштайну". Засідання вимагає визначити дії, як посилити тиск на Російську Федерацію за війну та встановити справедливий мир.

Також за даними The Washington Post, український лідер Володимир Зеленський мав представити свій план перемоги на зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 11:59