Олег та Тетяна Кравець. Фото: Фемистокл Афинский/Facebook

Від удару в Одесі загинуло подружжя військових та їхня семимісячна донька, ще двох дітей шукають

Під завалами багатоповерхового будинку в Одесі, який атакувала "шахедами" Росія, загинула багатодітна родина військових. Ще двоє дітей вважаються зниклими.

Про це розповіли близькі друзі родини Любов та Владислава, пише "Суспільне". Тіла подружжя Олега, Тетяни та їхньої семимісячної донечки Лізи знайшли під завалами, а двох інших дітей поки не вдалося виявити.

Що відомо про загиблих

Олег та Тетяна Кравець обрали професію військових та познайомились на службі. Згодом жінка звільнилась, щоб доглядати новонароджену донечку, а чоловік був останнім сином своїх батьків — його брат Євген загинув у 2014 році в зоні АТО, розповідає Любов.

"Він найкращий друг мого чоловіка Віталіка. Вони служили разом. Він тільки оце вітав його з Днем народження. Батько Олега також військовослужбовець. Женя загинув десять років назад, 27 років йому було. Так шкода. Дуже хороша родина", — сказала вона.

Олег Кравець, який загинув під завалами багатоповерхівки в Одесі

Олег Кравець. Фото: Фемистокл Афинский/Facebook

Дівчинка Ліза була єдиною спільною дитиною подружжя, 29 лютого їй виповнилось сім місяців. У Тетяни було ще троє дітей від попереднього шлюбу: двох з них, дев'ятирічного Сергія та восьмирічну Злату, ще досі шукають під завалами.

"Він взяв її з трьома дітками й вони народили Лізоньку. Старший хлопчик, Володимир, поїхав у Раухівку до дідуся з бабусею та залишився живий, а троє загинули: спільна дитинка і двоє від першого шлюбу", — розповідає Любов.

Наслідки удару по будинку в Одесі, де загинула родина військовослужбовців

Пошкоджений будинок в Одесі внаслідок російської дронової атаки. Фото: Владислава Мала

Інша подруга сім'ї Владислава розповіла, як рятувальники намагались знайти когось з подружжя.

"Там де пральна машинка і відкриті двері. Це їхня квартира. Це там, де вони були: спальня, де вона спала з Олегом, і з ними Лізочка маленька. Одна кімната наче, і балкон не обвалились. Рятувальники залазили туди, кликали їх, але очевидно, що вони не вижили", — додала Владислава.

Раніше повідомлялось, що 3 березня, в Одесі рятувальники дістали з-під завалів багатоповерхівки тіло немовляти, яке стало дев'ятою жертвою ворожого удару. У місті та області оголошено жалобу внаслідок кривавої російської атаки.

Нагадаємо, в Одесі внаслідок російського удару по багатоповерхівці у ніч на 2 березні загинули Анна Гайдаржи та її чотиримісячний син Тимофій. Чоловік Анни й тато малюка Сергій до останнього сподівався, що їх знайдуть живими.

Також у ніч на суботу, 2 березня, у Харкові під час повітряної тривоги лунали вибухи. Перед тим в командуванні Повітряних сил Збройних сил України попереджали про фіксацію руху ворожих ударних дронів типу "Шахед" у напрямку міста. Згодом мер Харкова Ігор Терехов повідомив про "приліт" в одному з районів міста.

Вже зранку, 2 березня, російські загарбники завдали артилерійського удару по населеному пункту Станіславської громади на Херсонщині. Внаслідок обстрілу загинув місцевий житель.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.03.2024 14:59