Фото: Defense Express

Відбирали човни у місцевих: росіянин розповів, як окупанти тікали із затоплених позицій на Херсонщині

Українська розвідка опублікувала чергове перехоплення, в якому російський військовий розповів, як війська Росії покидали затоплені позиції після підриву Каховської ГЕС та відбирали човни у місцевого населення.

Перехоплену телефонну розмову окупанта оприлюднило Головне управління розвідки Міноборони.

Солдат РФ сказав, що брав участь в евакуації військових та зброї. Однак жодної допомоги місцевому населенню росіяни не надали. Навпаки рашисти лише відібрали у місцевих човни, залишаючи їх у небезпеці.

"Ми тільки себе евакуювали. Взагалі сказали, що вода не підніметься сильно. Тому ми речі не збирали. Потім вже як сильно притисло, швидко-швидко всі все рятуйте. Вода взагалі моментально підійшла. Човни по домівках ходили шукали. Знайшли, врятувалися", — сказав окупант.

Єдине, про що шкодує загарбник, це те, що не вдалося врятувати свої особисті речі.

Нагадаємо, українська розвідка вважає, що російські терористи довго готувалися до підриву Каховської гідроелектростанції. Причетність Москви до теракту беззаперечно доводить ціла низка публічної інформації. 

Також ми писали, що до підриву Каховської ГЕС можуть бути причетні військовослужбовці 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади з міста Будьонівськ Ставропольського краю Росії. Нині вони під виглядом цивільних намагаються "евакуюватися" на правий берег Дніпра Херсонщини.

Додамо, секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що руйнування гідроелектростанції жодним чином не вплине на звільнення України. Посадовець вважає, що підрив росіянами Каховської ГЕС — це "принципово новий етап російської агресії". Своїм вчинком Росія показала, що увесь час брехала про свої цілі війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 10.06.2023 23:28