Фото: Генштаб ЗСУ

"Відійшли на вигідніші позиції": у "Гвардії наступу" відреагували на ситуацію у Крохмальному

Українським військовим довелось відійти з села Крохмальне, що на Харківщині на вигідніші позиції. У населеному пункті немає вцілілих будівель, тому це не є проблемою для Сил оборони.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив начальник прес-служби 15 прикордонного загону бригади "Сталевий кордон" Іван Шевцов.

"Щодо Крохмального скажу коротко. На сьогодні його вже не можна було вважати за населений пункт. Там практично немає і не було придатних для проживання будівель. Населення там теж не проживало. Це була така звичайна оборонна точка, яка протягом тривалого часу трималася", — сказав Шевцов.

За словами військового, Сили оборони найбільше цінують життя своїх воїнів.

"Тому відійшли на більш вигідні позиції. По Крохмальному — це не проблемна ситуація", — додав начальник прес-служби.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку наші захисники відбили сім атак біля Синьківки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Іванівка, Кислівка, Табаївка, Піщане Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

Нагадаємо, раніше The Telegraph повідомляв, що Україна зводить потужну лінію оборони, яка, за задумом, повинна зупинити вторгнення Російської Федерації. Так звана "лінія Суровікіна" суттєво ускладнить просування загарбників у бік столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 19:45