Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Виділення допомоги Україні: спікер Палати представників зробив заяву після зустрічі з Байденом

Після зустрічі 27 лютого з іншими лідерами Конгресу й президентом Джо Байденом у Білому домі спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон заявив, що й далі вважає пріоритетом розв'язання питання захисту кордону.

Політика цитує "Європейська правда". Він наголосив, що в Білому домі провів спільну зустріч з усіма лідерами Конгресу, а також окремо поговорив із Байденом.

"Коли я прийшов сьогодні, то мав на меті висловити, як вважаю, очевидну істину: нам потрібно насамперед потурбуватись про потреби Америки. І насамперед – про наш відкритий кордон", — сказав Джонсон.

Наприкінці свого спічу Джонсон згадав і про розгляд законопроекту щодо додаткового фінансування, який містить допомогу для України.

"Я чітко заявив президенту й решті присутніх, що Палата (представників) активно вивчає всі можливі варіанти. І ми візьмемось за це питання своєчасно. Але, знову-таки, перший пріоритет для нашої країни — кордон і його захищеність", — резюмував спікер.

Раніше президент США Джо Байден заявив на зустрічі з лідерами Конгресу, що бездіяльність законодавчого органу спричинила жахливі наслідки в Україні, оскільки політики так і не спромоглися проголосувати за допомогу Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.

Як відомо, республіканці, які дотримуються жорсткої лінії, не підтримали запит Байдена на надання надзвичайної допомоги Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів США.

Нагадаємо, що 13 лютого Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на 95 мільярдів доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 мільярдів доларів.

США вже впродовж декількох місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями та демократами. Тому надання нових пакетів американської військової допомоги призупинено. Для того, аби законопроект, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.02.2024 22:11