Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Відключення світла в Україні: у які години діятимуть обмеження завтра

У понеділок, 27 травня, в Україні знову діятимуть графіки відключення світла. Обмеження вводяться як для побутових споживачів, так і для промисловості.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Завтра, 27 травня, ліміти на споживання електроенергії для побутових та промислових споживачів будуть діяти в усіх регіонах України з 06:00 до 24:00", — йдеться у повідомленні.

При перевищенні лімітів обленерго можуть застосовувати графіки погодинних відключень.

Водночас об'єкти критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, від електропостачання відключатися не будуть. 

Зауважимо, 26 травня Київська міська рада погодила встановлення шести міні-теплоелектростанцій у столиці. Вони будуть розміщені на правому і лівому берегах Києва. Очікується, що міні-ТЕЦ зможуть забезпечити близько 300 тисяч киян електроенергією, теплом і водою.

Нагадаємо, очільник Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян заявляв, що для відновлення української енергетичної системи, яка була значною мірою пошкоджена внаслідок масованих ракетних і дронових атак окупантів, потрібно залучити допомогу від міжнародних донорів і переглянути тарифи на електроенергію для населення.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що в Україні доведеться підвищити тарифи на електроенергію. Це пов’язано зі складною ситуацією в енергосистемі. Остаточне рішення буде ухвалено до кінця травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.05.2024 19:56