Фото: Офіс президента

Відновлення запасів ядерної зброї: у Зеленського спростували заяви Bild

Радник президента з питань комунікацій Дмитро Литвин спростував заявив видання Bild щодо намірів України відновити запаси ядерної зброї.

Зокрема, у коментарі "24 каналу", посадовець назвав заявив експерта Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке "дурницями".

Так, він наголосив, що вже давно можна сплутати, де слова Юліана Рьопке, а де заяви російських пропагандистів. Адже, на думку Литвина, і ті, і ті, "вкидають в інформаційний простір однакові дурниці".

Що відомо про заяви Bild про відновлення запасів ядерки в Україні

За даними видання, нещодавно Рьопке здійснив візит до України, під час якого поспілкувався із українськими політиками та держслужбовцями. Відтак, чиновники розповіли фахівцю Bild, що Україна не змириться з другим походом Росії на Київ. Натомість, якщо країна-агресорка знову почне наступати на Київ, тоді наша держава відновить свій ядерний арсенал, від якого добровільно відмовилася в 1990-х роках.

"У нас є матеріали, у нас є знання. Якщо буде наказ, нам знадобиться всього кілька тижнів, щоб отримати першу бомбу", — заявив український чиновник, який займається постачанням зброї.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив у розмові із кандидатом в очільники Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом, що на сьогодні Україна потребує або членства в Північноатлантичному альянсі, або володіння ядерною зброєю для ефективного захисту від російської агресії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.10.2024 19:21