Фото: armyinform.com.ua

Відповідь Путіна на "мирні пропозиції": в українському МЗС відреагували на удар РФ по Охматдиту

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба після масштабного ракетного удару по українських містах укотре закликав союзників України прискорити постачання Силам оборони засобів протиповітряної оборони.

Відповідне звернення дипломат написав у своїй соцмережі X.

Кулеба наголосив, що у Києві внаслідок чергового масованого ракетного удару Росії по Україні суттєво постраждала одна з найбільших дитячих лікарень України "Охматдит". Він зазначив, що є повідомлення про постраждалих дітей, завали розбирають надзвичайники та пересічні кияни.

"За добу в Києві було завдано ще одного удару по лікарні, що свідчить про навмисний удар Росії по медичних закладах та цивільній інфраструктурі. Це справжнє обличчя Росії. Це справжня відповідь Путіна на всі миротворчі місії та пропозиції", — написав дипломат.

Глава українського МЗС заявив, що у Києві, Дніпрі, Кривому Розі, Слов'янську та Краматорську росіяни серед білого дня стріляли по мирних жителях. Станом на цю мить, за словами Кулеби, в Україні є щонайменше 27 загиблих і понад 100 поранених. І ці цифри ще можуть зрости.

"Цей варварський удар ще раз закликає весь світ, усіх лідерів і країни якнайшвидше поставити Україні додаткові системи ППО та боєприпаси. Додаткові патріоти та зброя. Закликаю партнерів невідкладно приймати рішення", — написав глава МЗС.

Дмитро Кулеба також закликав усі країни та міжнародні організації рішуче засудити сьогоднішній удар, вжити негайних заходів для посилення можливостей протиповітряної оборони України та відмовитися від будь-якого умиротворення вбивць дітей та інших мирних жителів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на те, що в понеділок, 8 липня, російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. За його словами, Путін і його армія продовжує нести вбивства в Україну та загрожує цілому світу. 

Згодом гарант заявив, що Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Радбезу Організації об'єднаних націй після ракетних атак Російської Федерації 8 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 18:47