Фото ілюстративне зі соцмереж

Відповідь за "Київстар"? Росіяни скаржаться на масштабні проблеми з інтернетом, "ru" — не працює

У вівторок, 30 січня, ввечері Росії розпочалися масштабні проблеми з мережею Інтернет. Зокрема, не працюють всі сайти в домені "ru".

Про проблеми з мережею розпочали скаржитися як мешканці Росії, так і пропагандистські ЗМІ.

Проблеми з інтернетом зафіксували як у столиці Росії Москві, так і в інших містах. Росіяни втратили доступ до багатьох сайтів — не відкриваються сайти Яндекса, Мегафона, МТС, Озона, Вайлдберіс, Авіто і багатьох інших.

У Координаційному центрі доменів "ru" заявили, що вони вже нібито працюють над усуненням проблеми. Однак із чим саме пов'язані збої у роботі російського інтернету – їм не відомо. Крім того, є інформація, що деякі російські сайти також не працюють і в Європі.

Пізніше росіяни заявили, що проблема нібито пов'язана з технічною частиною, а спеціалісти вже працюють над її усуненням.

Офіційні представники Росії заявили, що проблеми з інтернетом пов'язані з тим, що у RU зламався DNSSEC. Ймовірно, Росія продовжує свої експерименти у створенні національного сервісу доменних імен.

DNS — це технологія, яка допомагає браузеру знайти правильний сайт за доменним іменем. DNS-сервер — спеціальний комп’ютер, який зберігає IP-адреси сайтів, а його основна функція видавати браузеру адресу сайту за доменним іменем і кешувати DNS-записи домену. Простими словами, сервер DNS — це все та сама "книга контактів", тільки більших масштабів.

Зауважимо, що російська влада давно заявляла, що планує перевести всіх користувачів країни на національний сервер DNS. Ймовірно, саме це зараз і відбувається з масою сайтів у зоні "ru".

Джерело: росЗМІ

Джерело: росЗМІ

Від початку повномасштабної війни українські хакери атакують сайти великих російських банків і державних установ. Зупиняли роботу сайти Міноборони Росії, Роскомнагляду та Росавіації. Великі та державні пропагандистські ЗМІ теж припиняли роботу через атаки хакерів.

Нагадаємо, декілька днів тому внаслідок успішних дій невідомих кіберволонтерів у Росії виник масштабний збій у роботі великого провайдера "Акадо-телеком". У його користувачів відсутній інтернет, і неможливо зв’язатися зі службою підтримки. Ця компанія забезпечує послугами низку державних структур терористичної Росії, зокрема, адміністрацію Путіна, ФСБ, ФСО, органи місцевого самоврядування у Москві й інших регіонах, "Сбєрбанк" та інші об’єкти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 30.01.2024 20:18