Фото: ВРУ

Відпусток і канікул у депутатів не буде завершення воєнного стану, — Веніславський

Поки в Україні діятиме воєнний стан народні депутати будуть без відпусток та канікул. Таке рішення було прийнято Верховною Радою ще на початку війни.

Про це заявив представник президента у Верховній Раді, член Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський під час брифінгу.

"У перші дні повномасштабної війни, 24 лютого, Верховна Рада ухвалила рішення працювати в режимі одного пленарного засідання, тобто — жодних канікул, жодних відпусток у народних депутатів немає. Норми Конституції вимагають закривати та відкривати сесію чергову — першого вівторка вересня і першого вівторка лютого, ми це робимо. А відпусток, перерв, канікул у роботі Верховної Ради не передбачається до завершення дії правового режиму воєнного стану", — пояснив він.

Веніславський також висловив сподівання, що до кінця 2023 року український парламент ухвалить низку важливих для держави рішень, зокрема, в питаннях удосконалення законодавства у сфері безпеки та оборони, євроінтеграції, антикорупційної політики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні деяким чиновникам удвічі підвищать зарплату. Це стосується працівників держадміністрацій, які виконують свої обов'язки на прифронтових та звільнених територіях нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.12.2023 17:41