Фото: finbalance.com

В Україні вдвічі підвищать зарплати деяким чиновникам: кого це стосується

В Україні деяким чиновникам удвічі підвищать зарплату. Це стосується працівників держадміністрацій, які виконують свої обов'язки на прифронтових та звільнених територіях нашої держави.

Про це йдеться у постанові уряду №787 від 21 листопада.

Зазначається, що місцеві держадміністрації на територіях відновлення та прифронтових територіях можуть отримувати додаткові кошти з місцевих бюджетів на зарплату працівників до 100% від розміру фонду оплати праці. До території відновлення відносяться: 

  • території громади, де відбувалися бойові дії;
  • територія громади або її частина, яка була окупована;
  • території громади, на якій наявні руйнування об’єктів критичної та соціальної інфраструктури, об’єктів житлового фонду внаслідок ведення бойових дій або обстрілів;
  • територія громади, яка характеризується значним переміщенням населення до інших регіонів чи інших держав та різким погіршенням рівня соціально-економічного розвитку.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова заявила, що зарплата у рекрутованих бійців Збройних сил України залежатиме від посади та виконання особливих завдань. При веденні бойових дій на першій лінії фронту виплати будуть більшими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.11.2023 17:55