Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Якою буде зарплата у рекрутованих бійців: відповідь Міноборони

Зарплата у рекрутованих бійців Збройних сил України залежатиме від посади та виконання особливих завдань. При веденні бойових дій на першій лінії фронту виплати будуть більшими.

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Вона відповіла на питання журналістів, яку зарплату нараховуватимуть рекрутованим воїнам. Адже, як відомо, виплати можуть варіюватись від 25 до 125 тисяч гривень.

"Грошове забезпечення визначено законом залежно від того, яку посаду обіймає людина, а також чи виконує вона особливі завдання, чи воює безпосередньо, наприклад, на першій лінії", — наголосила Калмикова.

За її словами, "вилка виплат", яка є в "Азові", враховує зарплату "з бойовими та без бойових".

Нагадаємо, що Міністерство оборони 5 листопада затвердило нову концепцію кадрової політики для військових, яка передбачає введення рекрутингу. Зокрема, відомство очікує, що ЗСУ перейдуть на військову службу за контрактом, а строкову військову службу замінять інтенсивним військовим вишколом громадян призовного віку. Також буде запроваджено людиноцентричний підхід до управління кар’єрою військовослужбовців з урахуванням їхньої освіти, професійного розвитку, гендерної рівності. Громадянам також запропонують належні умови для переходу від військової кар’єри до цивільного життя, які підлягають звільненню з військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 11:05