Фото: Instagram Світоліної

Взяла поєдинок та не потисла руку: Світоліна вдруге поспіль обіграла тенісистку з Білорусі (відео)

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна успішно стартувала на турнірі у Вашингтоні. У феєричному поєдинку наша землячка взяла гору над представницею Білорусі Вікторією Азаренко.

Перша ракетка України обіграла білоруску у двох сетах, рахунок матчу — 7:6, 6:4, а сам поєдинок тривав 1 годину 47 хвилин. Цікаво, що після матчу Світоліна вже традиційно не потисла руку представниці Білорусі, країна якої веде агресивні дії проти нашої держави. Вікторія у відповідь показала великий палець нашій тенісистці й вирушила подякувати рефері на вежі. Для Світоліної це друга поспіль перемога над Азаренко, а до цього Еліна програла спортсменці з Білорусі всі п'ять матчів.

У другому колі турніру у Вашингтоні Світоліна зіграє з найкращою тенісисткою Росії Дар'єю Касаткіною.

Нагадаємо, українську фехтувальницю Ольгу Харлан відсторонили від чемпіонату світу після двобою з росіянкою Анною Смірновою. Представниця України перемогла Смирнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами турніру.

Згодом президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев написав, що дискваліфікація Харлан не була й не буде скасована.

Зазначимо, що Федерація фехтування України заборонила українським спортсменам робити будь-які дії, які могли б сприйматися як прояв солідарності з спортсменами Росії чи Білорусі.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала Міжнародний олімпійський комітет не допускати росіян і білорусів до Олімпіади-2024 в Парижі. Обмеження повинні діяти, поки триває війна Росії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.08.2023 11:58