Вихідні 13-14 травня: що відвідати у Києві

Черговий робочий тиждень добігає кінця, а тому назріває традиційне питання: "Куди піти на вихідних?". TrueUA пропонує добірку заходів у Києві, де можна з користю провести дозвілля 13-14 травня. 

У разі повітряної тривоги важливо негайно пройти до найближчого укриття. Ознайомитися із мапою сховищ можна за посиланням

Обереги з війни

У День пам’яті та примирення в Національному музеї історії України Києві відкрили тематичну виставку. Музейники познайомлять усіх охочих з артефактами тих, хто боровся й зазнавав поневірянь у лихолітті Другої світової війни й кривавих жорнах нацистської окупації та сталінських репресій. На виставці вже є і речі тих, бореться нині проти російського агресора за свою свободу й гідність, за незалежність і державний суверенітет України.

Локація: Національний музей історії України у Другій світовій війні (вул. Лаврська, 27).
Графік роботи: пн-пт 10:00–19:00, сб-нд 10:00–20:00.
Вартість: 20-100 гривень.


Фото: Національний музей історії України

Велика прогулянка Троєщиною 

У програмі — нові парки, пам'ятники, сучасне вуличне мистецтво, мозаїки та монументальні скульптури, самчиківський розпис, історія створення району тощо. Прогулянку проводитиме людина, яка від народження прожила на Троєщині. 

"Так вже історично склалося, що сюди радили їхати, коли ваше життя давало тріщину. А ми спробуємо розвінчати цей міф і показати, що зараз Троєщина — зелений та комфортний район. Якщо ви тільки чули про Троєщину, або навіть тут мешкаєте, приходьте, буде цікаво", — обіцяють організатори.

Збір: біля напису "Троєщина" при в'їзді до житлового масиву.
Початок: 13 травня, 12:00.
Тривалість: 4-4,5 години.
Протяжність: 10 км.
Вартість: 200 грн. 


Фото: Мандрияки

Спеціальний показ стрічки "Люксембург, Люксембург"

У неділю, 14 травня, відбудеться спеціальний показ стрічки та зустріч з режисером фільму Антоніо Лукічем і актором Рамілєм Насіровим. 

Стрічка "Люксембург, Люксембург" розповідає історію про двох братів-близнюків, які дізнаються, що їхній давно зниклий батько захворів у Люксембурзі. Хлопці вирушають у подорож, аби побачити його востаннє. Стрічка наповнена гумором, життєвими ситуаціями, які знайомі кожному українцеві, та суржиком, за яким ми упізнаємо одне одного, де б не були.

Локація: кінотеатр "Жовтень" (вул. Костянтинівська, 26).
Час: 14:00.
Вартість: 170 грн.


Фото: Кінотеатр "Жовтень"

Воркшоп-відкриття міського городу в Squat 17b

У неділю, 14 травня, киян та гостей міста запрошують на облаштування міського городу "Сквот/Город". Його створили за невеликі кошти із підручних матеріалів. Так, частина грядок — це використані бочки та старі меблі, а в як дренаж застосували уламки цегли, що залишилася від гаражів, які раніше незаконно були встановлені в цьому дворі.

На цій зустрічі можна буде поспілкуватись зі спеціалістами з пермакультур та дізнатись, як висаджувати харчові культури в міському просторі.

Локація: Терещенківська, 17б.
Початок: об 11:00.
Вартість: безкоштовно.


Фото: Squat 17b

Тюльпани на Співочому полі

На території Печерського ландшафтного парку "Співоче" стартувала традиційна виставка квітів. З початком нового весняного сезону тут розквітло понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів, а також нарциси, іриси, крокуси, мускарі та інші багаторічники.

Над створенням яскравих композицій працювали українські дизайнери та агрономи, а більша частина рослин була висаджена ще взимку.

Локація: Співоче (вулиця Лаврська, 31).
Графік роботи: 10:00-19:00.
Вартість: 25-150 грн.

Тюльпани на співочому полі
Фото: "Карабас"

Нагадаємо, у ландшафтному парку "Добропарк", що у селищі Мотижин Київської області, стартувала виставка трьох мільйонів тюльпанів. Сортів тут аж 136. Для гостей підготували до десяти квіткових локацій, понад 30 фотозон, модульні будинки для відпочинку, басейни, фудкорти та розваги для дітей, більшість яких входить у ціну квитка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.05.2023 19:30