Фото: Олександр Сирський\Telegram

"Виходить на один рівень із артилерією": Сирський назвав ключовий пріоритет для ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що на сьогодні ключовим пріоритетом для нашого війська є дрони. 

У своєму Telegram-каналі він розповів, що провів зустріч з командирами бойових підрозділів БпЛА, під час якої обговорили ширше застосування дронів на фронті.

"В реаліях сучасних бойових дій кількість уражень безпілотниками виходить на один рівень з артилерією, що робить дрони одним із пріоритетів для війська. Провів чергову робочу зустріч за участі найуспішніших командирів бойових підрозділів БпЛА — Мадяра, Ахіллеса, Фармацевта, Флінта, Дима, Чарлі, Гуру, К-2 та інших. Деякі командири доєднались до нас онлайн у польових умовах. Продовжуємо роботу над масштабуванням досвіду успішного застосування на фронті всіх видів БпЛА", — зазначив Сирський.

Головком наголосив, що наразі головне завдання — технологічно бути на крок попереду ворога як в ураженні дронами, так і в захисті від них. Натомість найважливішим завданням технологій та інновацій є збереження життя військових.

"Безпілотні системи — одна з найдинамічніших сфер, де зміни відбуваються щодня і ми не маємо права відставати ані на крок. Маємо чіткий план дій. Спільна робота триває", — резюмував Сирський. 

Нагадаємо, раніше генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявляв, що в Україні запущено серійне виробництво ударних безпілотників з дальністю ураження понад тисячу кілометрів. При цьому наша держава не намагається копіювати у даному напрямку підходи Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Суспільство, 05.07.2024 11:40