Фото: ілюстративне. Джерело: ТСН

Військові "на нулі" отримуватимуть 70 тис. грн доплати: Кабмін ухвалив постанову

Кабінет міністрів України у п'ятницю, 12 квітня, ухвалив постанову про підвищення рівня доплат військовослужбовцям, які виконують бойові завдання "на нулі".

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

Таким чином уряд виконав постанову Верховної Ради, яку прийняли напередодні. Документ зобов’язав Кабмін підвищити щомісячні доплати військовим.

"Кабмін ухвалив постанову і підвищив ще на 70 тисяч грошове забезпечення військовим "на нулі", — наголосив нардеп.

Політик пояснив, що відтепер військові, які перебувають на передовій окрім зарплати в 20-25 тисяч і бойових доплат в 100 тисяч гривень, мають право на доплату в 70 тисяч гривень.

Зауважимо, 11 квітня Верховна Рада України проголосувала за постанову про доплати військовослужбовцям, які перебувають "на нулі", у 70 тисяч гривень на місяць. Крім того, відповідний документ зобов'язав уряд розробити законопроект щодо ротації найближчим часом.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада в цілому прийняла законопроект про мобілізацію. Документ підтримали 283 народних депутати.

Водночас поправка, в якій була норма виключення з документу можливість демобілізації військових через 36 місяців, пройшла лише 227 голосів. Відтак, це положення вилучено повністю з закону. "Проти" проголосував 21 парламентар, ще 15 — утрималися, 82 — не голосували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 11:33