Фото: Telegram-канал Максима Жорін

Військові назвали основну ціль росіян на Авдіївському напрямку: яке місто під прицілом ворога

На Авдіївському напрямку війська країни-агресорки на сьогодні мають достатньо сил та засобів для просування далі.

Про це заявив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін.

За його словами, наразі Третя штурмова разом з іншими підрозділами зайняла визначені рубежі оборони навколо Авдіївки. Інтенсивні бої на даному відтинку фронту не вщухають.

"Інтенсивність боїв висока, але звісно не настільки жорстка, як була в місті. Основний напрямок для росіян на сьогодні — Ласточкине", — зауважив Жорін.

Військовослужбовець додав, що у самому місті рашисти мають достатньо сил для подальшого наступу. 

Ситуація на фронті

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 14 атак окупантів в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворожого авіаційного удару зазнав Нью-Йорк Донецької області. 

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку наші захисники відбили дев'ять атак ворога біля Ласточкиного, Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області, де відбито 21 атаку окупантів.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 11 атак загарбників біля Малинівки та Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив п'ять даремних штурмів.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення Росією міста. Ворожі війська займаються перегрупуванням та проводять операції із зачистки населеного пункту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 20.02.2024 17:34