Фото: "Медіацентр Україна"

Військові пояснили, чому окупанти вважають Азовське море безпечнішим для своїх суден за Чорне

Азовське море розташоване ближче до України, проте окупанти вважають, що там безпечніше, ніж в акваторії Чорного моря, через закриту Керченську протоку. Москва може частково вивести свій флот до Каспійського моря. 

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук.

"Крім того, вони фактично там змішались з цивільними суднами й звісно це може ускладнювати роботу в разі застосування якихось систем озброєння по цих кораблях. Вони це чудово розуміють і використовують", — наголосив він.

Плетенчук зазначив, що минулого разу окупанти запускали ракети з Чорного моря, та додав, що росіяни можуть вивести свій флот у Каспійське море, але не весь.

"Є така версія, що вони топчуться на виході, але не можуть ніяк наважитись покинути нашу акваторію. Теоретично, ті одиниці, які є в їх складі, вони технічно могли б туди зайти, принаймні малі кораблі. Але ви бачите, це для них не варіант. Вони готові спалити все, але не поступитися своїми імперськими амбіціями", — додав він.

Раніше, а саме 5 червня, Плетенчук повідомляв, що у росіян немає альтернативи Керченському мосту, адже від його функціонування залежить військова логістика окупаційної армії. Залізниця, яку росіяни будуть уздовж північного узбережжя Азовського моря, недобудована.

"Пам’ятаєте, у них там колись в інфопросторі був проект підземного тунелю з Росії до Криму. Я думаю якраз зараз слушний момент почати його будувати, бо інших більш-менш безпечних способів дістатися до Криму, мабуть, у них не залишиться", — наголосив посадовець.

Плетенчук додав, що міст не витримує логістичне навантаження, а тому окупанти вимушені займатись пошуком альтернативного розв'язання цієї проблеми. Відомо, що використовувати для морської військової логістики великі десантні кораблі окупанти не можуть, адже багато з таких суден було знищено. 

Нагадаємо, 6 червня українські військові провели успішну морську атаку в Чорноморському районі тимчасово окупованого Криму. Внаслідок чого було знищено судно окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.06.2024 01:21