Фото: defence-ua.com

Військові пояснили, чому російський флот опинився в "пастці"

Російський флот у Чорному морі перебуває у вкрай незручному положенні. Рашисти не мають можливості його вивести з місця дислокації, а лише розосередити.

Таку заяву зробила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише "Укрінформ".

Російська Федерація не може почати виводити кораблі у зв’язку зі збільшенням кількості вибухів у Криму та через побоювання втратити свій флот.

"Якщо дивитись географічно, виведення таких одиниць для них зараз можливо хіба що в Азовське море. Але там не всюди дозволять глибини проходити тому корабельному складу, який в них є в Чорному морі. Виходити ж з Чорного моря через Босфор їм не дозволить міжнародне законодавство і вжиті санкції", — додала Гуменюк.

Вона також підтвердила, що Чорноморський флот перебуває у своєрідній "пастці".

"Але вони можуть використовувати всю акваторію Чорного моря для розосередження свого корабельного складу для того, щоб це було для них безпечно, як вони одразу обрали безпечну відстань і поки що вважають її такою в 100 морських миль від контрольованого Україною берега", — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Джанкої запровадили режим надзвичайної ситуації муніципального рівня. Це сталося після знищення російський крилатих ракет "Калібр" на місцевій залізниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2023 13:59