Фото: "Укрінформ"

Військові пояснили, чому удари по флоту РФ у Севастополі — серйозна втрата для росіян

Речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що удари українських воїнів по військово-морській базі росіян у тимчасово окупованому Севастополі можуть мати серйозні наслідки для ворога.

В ефірі телемарафону посадовець розповів, що серед уражених об'єктів у Севастополі була будівля військово-морської бази росіян.

"Якщо говорити про ураження об'єктів безпосередньо на території Криму, то можемо констатувати, що серед уражених об'єктів була будівля військово-морської бази "Севастополь". Якщо цей об'єкт функціонував відповідно до назви, то це буде дуже серйозною втратою для Чорноморського РФ", — наголосив Плетенчук.

За його словами, саме ця структура є дуже важливою для військ країни-агресорки, адже вона відповідає за забезпечення Чорноморського флоту.

"Саме ця структура відповідає за забезпечення Чорноморського флоту, вирішує багато поточних питань: від палива і провізії до боєкомплектів, озброєння, охорони кораблів. Тому так, об'єкт досить серйозний", — сказав Плетенчук.

Посадовець додав, що "зв'язок — це лише один з елементів, який можуть втратити" окупанти.

Що відомо про останні удари ЗСУ по Чорноморському флоту Росії

Вночі 24 березня низка кримських Telegram-каналів повідомляла, що в тимчасово окупованому Криму лунала серія вибухів. Зокрема, гучно було у Сімферопольському районі та передмісті Сімферополя.

Вранці речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що в Севастополі міг бути знищений вузол зв'язку Чорноморського флоту окупантів. Це важливий елемент для керування військами. Він також додав, що зв'язок — це один з основних елементів забезпечення військ.

Згодом Центр стратегічних комунікацій і Генеральний штаб Збройних сил України офіційно підтвердили, що українські військові завдали успішних ударів по об’єктах Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, підбили великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов".

Нагадаємо, у Севастополі ввечері 23 березня було шість вибухів та приліт по кораблях у порту. У бік Козацької бухти виїхали екстрені служби.

Місцева влада заявила про нібито роботу ППО. Так званий губернатор Криму Михайло Развожаєв заявив про "збиття" 10 ракет. Пізніше з'явилася інформація, що приліт був по одному з об'єктів Чорноморського флоту Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 20:21