На фото: Дмитро Плетенчук. Джерело: "Медіацентр Україна"

Військові пояснили, для чого окупанти виводять ракетоносії у Чорне море

Російські окупанти виводять свої ракетоносії в акваторію Чорного моря для відволікання української системи протиповітряної оборони під час масованих обстрілів. Наразі у Чорному морі перебуває один російський корабель, який є носієм крилатих ракет типу "Калібр". 

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук. За його словами, навіть, якщо судна окупантів виходять у море в кількості кілька одиниць носіїв крилатих ракет — це ще не означає, що обов’язково буде обстріл.

Плетенчук зауважив, що до такого використання цих суден окупантів змусила низька ефективність цих систем озброєння.

"Низька ефективність станом на зараз цих систем озброєння змусила ворога їх використовувати більше для відволікання системи протиповітряної оборони під час масованих ракетних атак", — додав він.

Раніше Плетенчук зауважував, що збільшення кількості випадків виведення російських суден-ракетоносіїв в акваторію Чорного моря пов'язане із заходами щодо розосередження корабельного складу з метою вивести його з-під удару. Ймовірно, окупанти очікують на можливу атаку на пункт базування кораблів.

За його словами, у морі на росіян чекають українські "подарунки".

"З великою долею вірогідності це були заходи з розосередження корабельного складу з метою вивести його з-під удару. Тобто, ймовірніше за все, ворог очікує можливої атаки на пункт базування. Та, у зв'язку з цим, він вимушений виходити в море, де на нього чекають українські "подарунки", — наголосив речник.

Нагадаємо, у червні видання The Wall Street Journal повідомляло, що внаслідок дистанційного мінування з морських дронів Sea Baby Служби безпеки України щонайменше чотири російські судна зазнали ушкоджень. Дрони заклали понад 15 підводних мін в акваторії Чорного моря поблизу Криму на маршрутах, якими користуються виключно військові кораблі Москви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 13:45