Фото: соцмережі

Російський флот вперше за два роки провів масштабні стратегічні навчання, — британська розвідка

Масштабні стратегічні навчання російського флоту "Океан-24", які проходили з 10 по 16 вересня, ймовірно, були спробою продемонструвати потенціал і спроможність, попри війну.

Про це йдеться в огляді британської розвідки, який опублікувало Міноборони країни. Там зауважили, що навчання були проведені після дворічної перерви.

Як зазначає розвідка, Росія до 2022 року мала проводити щорічні навчання за участю всіх своєї армії, але останні два майже напевно були скасовані через війну в Україні.

Російські ЗМІ наголошували, що в навчаннях буде залучено понад 400 кораблів, 120 літаків, 7000 транспортних засобів і 90 тисяч військових, які проводили поставлені завдання в Баренцевому, Балтійському, Середземному і Каспійському морях, а також в Тихому і Північному Льодовитому океанах.

"Навчання дійсно проводились в цих регіонах, але Росія майже напевно сильно перебільшила ці цифри, оскільки наразі є лише близько 300 кораблів, готових взяти в них участь", — пише британська розвідка.

У відомстві переконані, що у Чорному морі навчання "Океан-24" не проводилися, найімовірніше, через атаки української армії в перші шість місяців 2024 року.

Масштабні стратегічні навчання російського флоту "Океан-24", які проходили з 10 по 16 вересня, ймовірно, були спробою продемонструвати потенціал і спроможність, попри війну

Скріншот із соцмережі X британського міноборони

Нагадаємо, раніше британські розвідники зазначили, що, за інформацією з відкритих джерел, у період з лютого 2022 року по червень 2024 року українські сили пошкодили або знищили 26 суден військово-морського флоту Росії, що діяли в Чорноморському регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 15:20
Фото: соцмережі