Фото: "Медіацентр Україна"

Військові розповіли про нову тактику окупантів у Чорному морі

Останнім часом окупанти почали позмінно виводити у Чорне море по одному підводному човнові, який є носієм ракет "Калібр". Загалом в Азовському та Чорному морі у розпорядженні Москви є чотири підводні човни.

Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

За його словами, ці човни перебувають в акваторії Чорного моря позмінно. Він додав, що з чотирьох російських підводних човнів, троє є носіями крилатих ракет "Калібр". 

"Це така тактика, яку обрав наш ворог: присутність в акваторії Чорного моря відбувається безпосередньо завдяки наявності там на постійній основі підводного човна", — наголосив він.

Речник додав, що окупанти кілька днів тому запускали крилату ракету з підводного човна у напрямку Миколаївської області. 

"І вони змінюють єдиний підводний човен, який не є носієм. Виходить, що у них в морі присутній носій. І він навіть одну з тих ракет запустив кілька днів тому, правда, безрезультатно", — зазначив Плетенчук.

Нагадаємо, 13 червня Військово-морські сили Збройних сил України повідомили, що окупанти вивели на бойове чергування у Чорне, Азовське та Середземне моря носії ракет. На Україну націлено до 30 ворожих "Калібрів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2024 11:00