Фото: АрміяInform

Військові розповіли про паніку окупантів перед контрнаступом ЗСУ

Рашисти перебувають у паніці перед майбутнім контрнаступом Збройних сил України. Ворог не розуміє, звідки очікувати основного удару, а тому розпорошує зусилля на кілька напрямків.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Їхня паніка проглядається і полягає в тому, що вони не знають, з якого напрямку очікувати максимальної сили удару, і саме тому розпорошують свої зусилля і на Запорізький напрямок, і на Херсонський", — сказала Гуменюк.

Речниця Сил оборони Півдня зазначила, що окупанти на Херсонщині продовжують обстрілювати населені пункти, хоч і відчувають відтиснення з боку Сил оборони. До того ж ворог намагається займати позиції дуже обережно, тому що почувається неспокійно в цій смузі, де працюють ЗСУ. Так, зокрема, окупанти щільно проводять мінування від урізу води лівого берега вглиб — у такий спосіб вони намагаються забезпечити нездатність для Сил оборони подолати річкову перепону і подальший суходіл. За словами Гуменюк, росіяни намагаються захиститись.

Військова додала, що "евакуація" загарбниками мирного населення на цих напрямках є "підтвердженням того, що вони намагаються облаштувати той самий рубіж оборони, на який мають певні сподівання".

Нагадаємо, раніше Гуменюк зазначала, що Росія активно поширює повідомлення про початок українського контрнаступу на різних ділянок фронту, аби дезінформувати населення. Вона порадила зберігати інформаційну тишу. За її словами, офіційні представники сповістять населення, коли це не спричинить небезпеку для людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 23:51