Фото: vikna.tv

Військові розповіли про пастку, яку росіяни створили для себе на Херсонщині

Російські загарбники штучно підвищили рівень води в Каховському водосховищі. Тим самим — створили собі мінну пастку на лівобережжі Херсонської області.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Штучно піднімаючи воду в Каховському водосховищі вони намагаються провокувати ознаки техногенної катастрофи, вони самі для себе створили пастку, оскільки залили водою ті ділянки узбережжя, які замінували",  розповіла Гуменюк.

За її словами, тепер ворог намагається маневрувати по замінованих ділянках за допомогою човнів, які вони крадуть у місцевого населення. Також окупанти намагаються забрати з островів на Дніпрі все, що їм може знадобитися, зокрема, боєкомплект.

Нагадаємо, рашисти перебувають у паніці перед майбутнім контрнаступом Збройних сил України. Ворог не розуміє, звідки очікувати основного удару, а тому розпорошує зусилля на кілька напрямків.

Раніше Гуменюк зазначала, що Росія активно поширює повідомлення про початок українського контрнаступу на різних ділянок фронту, аби дезінформувати населення. Вона порадила зберігати інформаційну тишу. За її словами, офіційні представники сповістять населення, коли це не спричинить небезпеку для людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2023 22:15