Фото: скріншот з відео

Військовий пояснив, чому ЗСУ можуть провалити контрнаступ у війні з РФ

Українським військовим для успішного контрнаступу необхідна сучасна авіація. Без неї неможливо гарантувати перемогу на полі бою з російською армією.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

ЗСУ необхідні не лише броньована техніка та боєприпаси, але й закрите небо над Україною.

"Те, що Україна буде з крилами — це, мабуть, ніхто не має у цьому сумнівів. Це буде поетапно, поступово. Посилення артилерії, посилення піхоти — це все має бути паралельно. Неможливо добитися успіху у наземній операції, не маючи надійного повітряного прикриття, не маючи надійних засобів протиповітряної оборони", — сказав Ігнат.

Військовий додав, що російська авіація, запускаючи бомби, змітає з землі українські міста. Маріуполь тому яскравий приклад.

"Ми не мали прикритого Маріуполя, тому що з того боку була вже окупована територія. Не було чим дістати літаки, які бомбили "Азовсталь". Подивіться, що сталося від авіаційних бомб", — пояснив він.

Нагадаємо, високопоставлені американські генерали цього тижня приймали українських військових для проведення серії "кабінетних" навчань. Вони повинні допомогти Україні прокласти наступний етап своєї битви за звільнення території від російських військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2023 15:21