Фото: Генштаб ЗСУ / ілюстративне

Військовий розповів, хто обороняв російський кордон під час наступу ЗСУ на Курську область

Російський кордон під час наступу Сил оборони у Курській області обороняли строковики ворожої армії. На території регіону було дві лінії оборони.

Таку заяву зробив український військовий із позивним "Ель", пише Bild. Боєць брав участь у наступальній операції ЗСУ в Курській області. 

"Наші хлопці, які беруть участь у боях, відгукуються про наступ позитивно, у них гарний настрій. Вони [росіяни] не очікували, що ми прийдемо до них", — підкреслив військовий.

Інший військовослужбовець, на ім'я Володимир, який є командиром підрозділу, розповів, що в перший день наступу ЗСУ в окупантів були дві лінії оборони, які були у своїй більшості укомплектовані строковиками та прикордонниками.

Нагадаємо, під час нещодавньої розмови президента Володимира Зеленського та головнокомандувача Олександра Сирського йшлося про те, що ситуація на фронті залишається складною на всіх напрямках, але найгарячіша вона на двох із них. Триває також операція в Курській області Росії, де українські воїни значно поповнили російськими полоненими обмінний фонд.

За даними Центру протидії дезінформації, Росія планує вивезти евакуйованих мешканців Курської області на окуповані території Запорізької області. Це потрібно їм для того, аби приховати від росіян правду про ситуацію в прикордонному регіоні.

Раніше Зеленський назвав ключову ціль військової операції у Курській області Російської Федерації. Вона полягає у безпековому питанні для України.

Також 14 серпня президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації у Курській області Російської Федерації. Українська влада обговорює можливість створення у регіоні військових комендатур.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 16:52