Фото: Катерина Білозерова / Facebook

Військовий, який їхав із собакою, спав у тамбурі поїзда: "Укрзалізниця" втрапила у черговий скандал

Днями у потязі "Одеса — Ковель" розгорівся скандал через військовослужбовця, який спав у тамбурі вагона, бо їхав із великою собакою.

Про це у коментарі "Українській правді" розповіла очевидиця Катерина Білозерова.

За словами жінки, вона випадково натрапила на сплячого у тамбурі чоловіка у військовій формі. Боєць лежав просто на підлозі вкритий ковдрою, а поруч із ним сиділа прив'язана велика німецька вівчарка. Жінка намагалася розбудити чоловіка та дізнатися чому він змушений спати у просто у тамбурі, але чоловік не прокинувся.

"Я спершу відчинила двері і зверталася до нього: "Чоловіче, чоловіче". Між вагонами звук неймовірний, навіть себе не чуєш, а він спав мертвим сном", — розповідає пасажирка.

Згодом пасажирка поцікавилася у провідниці, чому військовому не знайшлося місця у вагоні, на що та відповіла, що "не має права його пустити", адже чоловіка супроводжував великий пес. До того ж, як з'ясувалося, разом із військовослужбовцем у цьому ж потязі їхала і його мама. Вона зауважила, що провідниця "пропонувала залишити службового собаку в тамбурі, але її син не погодився".

"Він собаку не залишить, пес також не буде без нього. Вони разом були під Бахмутом", — наголосила матір бійця.

Реакція "Укрзалізниці"

У компанії відреагували на інцидент та зауважили, що військовий їхав разом із мамою і мав квитки на місця 46 і 48. Однак відразу на посадці він попередив бригаду провідників, що їхатиме в тамбурі, бо йому так "психологічно комфортніше".

"Треба розуміти, що наші захисники можуть мати психологічні причини, щоб поводити себе дещо відмінно від інших пасажирів, наші бригади стикаються із цим щодня — стояння в тамбурах, небажання спати на постелі, окріп замість чаю та інше. Причини ми всі розуміємо, з часом це проходить, але потрібне терпіння й розуміння", — зауважили в УЗ.

У компанії додали, що провідниця і начальник поїзда неодноразово пропонували військовому зайняти місце в купе, але він не погодився.

"Обмежень для службових собак не існує за умови викупу всіх місць у купе, але в цьому випадку сусіди не мали заперечень проти собаки. Але вибір військовослужбовців варто поважати нам усім", — резюмували в "Укрзалізниці".

Нагадаємо, "Укрзалізниця" створила спеціальний резерв квитків на потяги для військовослужбовців. До того ж резерв доступний для родичів військовослужбовців, які їдуть до шпиталів відвідати своїх близьких.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.09.2024 22:44