Фото: ГУР

Використання Starlink в Україні: Пентагон продовжив угоду з компанією Ілона Маска

Пентагон продовжив контракт із компанією SpaceX Ілона Маска на надання інтернет-послуг Starlink в Україні ще на шість місяців. Це є новою ознакою того, що сторони пройшли повз суперечку про те, як термінали використовувалися в зоні конфлікту.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, космічні сили США продовжили контракт із SpaceX до 30 листопада вартістю 14,1 мільйона доларів, повідомила у своїй заяві прес-секретар Командування космічних систем Бонні Пойндекстер. 

"Контракт забезпечує доступ до сузір'я Starlink, обладнання та підтримки клієнтів на погоджених умовах", — сказала вона.

Військові чиновники США високо оцінили портативні термінали Starlink, які забезпечують високошвидкісне широкосмугове підключення до Інтернету для критично важливих військових комунікацій, а також громадянського населення після вторгнення Росії в лютому 2022 року. Пізніше того ж року Україна заявила, що отримала 10 тисяч терміналів Starlink.

Але така домовленість стурбувала Маска, одного із найбагатших людей у ​​світі. 2022 року він пригрозив скоротити фінансову підтримку Starlink в Україні, заявивши, що його компанія не зможе нести витрати нескінченно. Він також заявив, що термінали не призначені для використання у військових цілях, і минулого року написав у Twitter: "Ми не допустимо ескалації конфлікту, який може призвести до Третьої світової війни".

Нагадаємо, генеральний директор SpaceX Ілон Маск має намір зробити супутниковий інтернет Starlink ще швидшим. Для цього планується вивести супутники Starlink на орбіти висотою 350 кілометрів, щоб зменшити затримку сигналу.

Раніше повідомлялось, що кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп обговорив з мільярдером Ілоном Маском можливість надання другому ролі свого радника. Політик планує такий хід, якщо зможе здобути перемогу на президентських виборах у країні, які пройдуть у листопаді 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 13.06.2024 21:34