Фото: mil.in.ua

Використання ЗСУ касетних боєприпасів на полі бою: у Пентагоні зробили заяву

Касетні боєприпаси додали ефективності українській армії на полі бою. Їх передали Силам оборони України Сполучені Штати Америки.

Таку заяву зробив представник Пентагона Пет Райдер, пише C-SPANЗа його словами, касетні боєприпаси дали можливість українцям ефективно продовжувати боротьбу з агресорами.

"Що стосується DPICM (касетні боєприпаси, — ред.). Ще раз повторю, це надало українцям можливість і далі воювати з ворогом. Є всі ознаки того, що вони застосовують це озброєння належно на полі бою, як і обіцяли", — сказав Райдер.

Крім того, представник Пентагона зазначив, що США вже наростили виробництво артилерійських снарядів 155 мм до 14 тисяч на місяць і планують збільшити цей показних до 80 тисяч наступного року.

Що таке касетні снаряди й навіщо вони Україні

Касетні снаряди потрібні Україні для ефективного знищення піхоти та техніки російської армії. У них велика зона ураження, тож лише за допомогою кількох снарядів можна завдати ворогу значних втрат. Касетна зброя вибухає у повітрі над ціллю, випускаючи від десятків до сотень суббоєприпасів меншого розміру на великій площі.

Американські 155-мм артснаряди DPICM з касетною бойовою частиною гарантовано накривають зону діаметром 300 метрів. Завдяки цьому один такий снаряд виконує роботу десятків звичайних осколково-фугасних. Касетні засоби ураження можуть бути використані як для ураження цілі в момент обстрілу, так і дистанційного мінування. 

Нагадаємо, у Білому домі відреагували на використання касетних боєприпасів українськими захисниками. У США вважають, що це робиться в "належний та ефективний спосіб". Зазначають, що Білий дім вже отримав перші схвальні відгуки від українського командування, адже застосування дійсно впливає на оборонні формування та маневри росіян. У Міноборони заявили, що Україна відзвітує перед США про використання касетних боєприпасів. Відомство розповість американським колегам про ефективність наданого озброєння на фронті проти росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2023 11:58