Фото: Головне управління Національної поліції в Чернігівській області

Викрав золоті прикраси та вбив цивільну дружину: на Чернігівщині затримали зловмисника

У Чернігівській області правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється у вбивстві своєї співмешканки. Інцидент стався у Новгород-Сіверському районі.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Чернігівській області.

Зазначається, що 30 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що у власному будинку знайдено тіло 40-річної мешканки Новгород-Сіверщини. Востаннє односельці бачили її живою два дні тому. Упродовж кількох годин оперативники поліції розшукали і затримали підозрюваного у вбивстві у сусідньому Корюківському районі. Зловмисником виявився 43-річний співмешканець потерпілої. 

Поліцейські встановили, що вночі затриманий увірвався до будинку жінки, вбив її та забрав з оселі золоті прикраси. Зазначається, що чоловік і раніше тероризував цивільну дружину. Зокрема, 15 липня цього року поліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдання цим чоловіком тілесних ушкоджень потерпілій (ст. 125 Кримінального кодексу). 

Також у липні поліція складала на чоловіка чотири протоколи за вчинення домашнього насильства (ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення), які одразу ж були скеровані до суду. У зв’язку з загрозою життю та здоров’ю потерпілій поліцейські щоразу виносили стосовно кривдника терміновий заборонний припис: йому було заборонено наближатися, або у будь-який спосіб контактувати з жінкою. 

вбивство на Чернігівщині

Фото: Головне управління Національної поліції в Чернігівській області

Оскільки кривдник порушував умови термінового заборонного припису, поліція 17 липня розшукала зловмисника та доставила його до суду. Поліцейські звернулися з клопотанням до суду щодо застосування до чоловіка адміністративного арешту. Того ж дня суд прийняв рішення не арештовувати зловмисника, а оштрафувати його за скоєння домашнього насильства. Решта протоколів досі залишаються на розгляді в суді. 

У неділю, 30 липня, поліція затримала підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство"). Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, раніше у Житомирі трапилось холоднокровне вбивство. Місцевий 41-річний чоловік вбив свого знайомого-військового, який приїхав у відпустку. Тепер суд виніс йому вирок. Під час застілля чоловіки кілька разів виходили поговорити. В одній із таких розмов військовий попросив свого знайомого не ображати свою співмешканку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.07.2023 17:59