Фото: сторінка Віктора Орбана у соцмережі Х (Twitter)

Орбан вкотре виступив проти вступу України до ЄС: нова скандальна заява угорського політика

Очільник угорського уряду Віктор Орбан, перебуваючи у Франції з робочим візитом, назвав Україну "однією з найкорумпованіших країн світу", а українців — "не готовими до переговорів".

Про це він заявив перед зустріччю з президентом Франції Емманюелем Макроном 7 грудня, пише видання lepoint.

Чергову скандальну заяву щодо України Орбан зробив, прибувши до Парижу. Там глава угорського уряду повторив свої аргументи, чому він проти початку переговорів про вступ України до ЄС. За його словами, українці "не готові до переговорів", а європейці "не готові прийняти їх як повноправних членів".

Крім того, глава уряду Угорщини запевнив, що на правах сусідньої країни "точно знає, що відбувається в Україні", і наразі не бачить передумов для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

"Звіт Європейської комісії про те, що із семи передумов чотири вже виконано, просто неправда. Відомо, що Україна є однією з найбільш корумпованих країн світу. Це жарт! Ми не можемо ухвалювати рішення про початок процесу переговорів про вступ", — заявив він і додав, що у випадку членства України в ЄС Франції довелося б внести "понад 3,5 мільярда євро додатково" до спільного бюджету ЄС.

Також Орбан жорстко висловився щодо сфери сільського господарства України. За його словами, "Україна є великою країною, з великою кількістю сільського господарства", але якщо воно увійде в європейську сільськогосподарську систему, то "знищить її на наступний день". 

Глава угорського уряду закликав ЄС не повторювати з Україною "тих самих помилок, які ми зробили з Туреччиною". Натомість Орбан запропонував укласти з Україною "договір про стратегічне партнерство, включаючи угоду з різних питань, таких як сільське господарство, митниця та безпека".

Наприкінці Орбан заявив, що вважає "легітимним, щоб уся Європейська рада надсилала хороші сигнали Україні". Втім, це мають бути інші типи сигналів, ніж відкриття переговорів про членство України в ЄС, вважає політик.

Нагадаємо, наприкінці листопада Орбан відзначився черговою скандальною заявою про війну в Україні. Він запевняє, що Україна не зможе перемогти Росію на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 08.12.2023 15:28