Виплати на дитину: як оформити допомогу онлайн

Українці можуть подати документи на виплати при народженні дитини у онлайн режимі. Допомога при народженні дитини має фіксовану суму і виплачується протягом трьох років.

Відповідна послуга доступна на сайті "Дія".

Як оформити допомогу

  • Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі за допомогою електронного підпису (як його отримати - читайте за посиланням).
  • Заповніть онлайн-форму на отримання грошової допомоги.
  • Завірте заяву електронним підписом.

У разі правильно заповненої форми виплати будуть нараховані наступного дня після отримання заяви органом соціального захисту.

Варто зауважити, що наразі сума допомоги при народженні дитини становить 41 280 гривень. З цих коштів держава одразу виплачує 10 320 гривень, а потягом наступних трьох років виплачується інша частина коштів. Тобто щомісячно по 860 гривень. Таку ж допомогу можуть отримати батьки, які усиновляють дитину.

Також при народженні дитини передбачена допомога у вигляді Пакунку малюка. Він містить найнеобхідніші речі для дитини, але батьки можуть отримати його грошима. Для цього необхідно оформити відповідну заявку в додатку Дія. Еквівалентна сума пакунка — 6 300 грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники бойових дій мають право на доплати до пенсії у розмірі 25% прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.10.2023 02:19