Фото: СБУ

Виправдовував агресію РФ: на кордоні зі Словаччиною затримали проросійського депутата

Прикордонники затримали депутата міської ради одного з міст Черкащини. Чоловіка обвинувачують у підтримці військової агресії Росії проти України.

Як повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби, він намагався у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон.

Зазначається, що його у ході патрулювання виявив прикордонний наряд відділу "Великий Березний" за кількасот метрів від державного кордону.

"Невідому особу, яка йшла у напрямку Словаччини, зупинили біля загороджувального паркану", — наголосили прикордонники.

Оперативні співробітники прикордонного загону встановили, що затриманим виявився депутат однієї з міських рад Черкаської області. Громадянина обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, а саме у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч.2 і ч.3 ст.436-2 Кримінального кодексу України).

Затримання депутата

Фото: СБУ

Чоловіка було доставлено у прикордонний підрозділ з метою притягнення до адміністративної відповідальності за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України (ст.204-1 КУпАП).

"Після проведення необхідних заходів затриманого передали  співробітникам відповідних правоохоронних органів", — додали в ДПСУ.

Нагадаємо, що на Закарпатті затримали чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Ухилянтам допомагав 14-річний підліток. За свої послуги він мав отримати тисячу доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.08.2024 12:05