Фото: volynpost.com

Витік аміаку на Харківщині: чи є загроза для населення

Російські окупанти сьогодні, 5 червня, обстрілами пошкодили трубопровід з аміаком у Куп'янському районі Харківської області. Станом на зараз заміри у місті Куп‘янськ показують, що наявність аміаку у повітрі відсутня.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Спрацювали запобіжні клапани зворотного тиску. Зупинили порив та витік аміаку на ділянці 2,3 км. Оптимістично для нас щодо розвитку ситуації. За нашими підрахунками, стався витік 134 тонн аміаку", — повідомив Синєгубов.

За його словами, загрози жителям району немає.

"Вимірювання аміаку у повітрі показало у найближчих населених пунктах, у Масютівці: 7 мг на м кубічний, до 10 мг — це норма. Якщо брати Куп'янськ, то там нульові показники. Життю та здоров'ю людей нічого не загрожують. Не виключаємо повторних спроб обстрілу цього трубопроводу. Можемо очкувати від ворога все що завгодно", — сказав керівник ОВА.

Нагадаємо, 5 червня у Куп’янському районі Харківщини внаслідок російського обстрілу був пошкоджений трубопровід з аміаком. Фахівці зафіксували витік небезпечних речовин.

Зауважимо, на Харківщині можуть оголосити примусову евакуацію мирних жителів. Російська Федерація збільшила кількість обстрілів по населених пунктах області. 

Диверсійно-розвідувальна група ворога 5 червня здійснила чергову невдалу спробу проникнення через державний кордон України. Це сталося у районі населеного пункту Зелене Харківської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 15:25