Фото: соцмережі

Вищий антикорупційний суд конфіскував майно колишнього посадовця Одеської митниці

Вищий антикорупційний суд конфіскував активи колишнього заступника начальника митного поста — начальника відділу митного оформлення №1 митного поста "Одеса-автомобільний" Одеської митниці Віктора Ткаченка. Екс-посадовець, не маючи достатніх законних доходів, у 2020 році через третю особу придбав квартиру і два машиномісця в історичному центрі Одеси.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

Згідно з наявною інформацією, 25 січня 2024 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду винесла рішення у справі про цивільну конфіскацію активів особи, яка працювала в органах митної служби України. 

"Суд визнав набуті особою активи — квартиру в Одесі та два паркомісця на загальну суму 2,8 мільйона гривень такими, що не могли бути придбані нею шляхом законних доходів і стягнув їх в дохід держави", — йдеться у повідомленні суду.

Своєю чергою у САП розповіли, що у листопаді 2023 року прокурор на підставі матеріалів НАЗК, а також доказів, зібраних НАБУ та САП, звернувся до суду з позовом про визнання необґрунтованими активів колишнього заступника начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби, а також стягнення з нього їх вартості — 2,83 мільйона гривень.

Прокурор повідомляв, що екс-посадовець, не маючи достатніх законних доходів, у 2020 році через третю особу придбав квартиру і два машиномісця в історичному центрі Одеси. Надалі третя особа подарувала ці об'єкти митнику.

"Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги учасниками справи", — додали у ВАКС.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань затримало співробітника Львівської митниці на хабарі 16 тисяч доларів. Він допомагав у перевезені контрабандних товарів під виглядом гуманітарних вантажів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.01.2024 13:53