Фото: Facebook-сторінка Головнокомандувача ЗСУ

Виявлення "прослушки" у приміщенні, де працює Залужний: СБУ порушила справу й повідомила нові деталі

У неділю, 17 грудня, стало відомо, що у приміщенні, де працює головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, знайшли підслуховувальний пристрій. За цим фактом Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними відомства, провадження відкрито за статтею 359 ч. 2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

"Наголошуємо, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи", — йдеться у повідомленні СБУ.

У Службі безпеки також наголосили, що виявлений пристрій перебував у неробочому стані

"Будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено. Даний технічний пристрій буде передано на експертизу. Співробітники СБУ вживають усіх передбачених законом заходів для розслідування даного правопорушення", — додали у відомстві.

За даними "Української правди", підслуховувальні пристрої були знайдені не тільки у головнокомандувача українськими військами Валерія Залужного, а й у його співробітників.

Раніше повідомлялось, що у 2024 році Збройні сили України планують нову масштабну наступальну операцію. Головнокомандувач Валерій Залужний особисто розробляє план.

Нагадаємо, 26 листопада Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook написала, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повинен піти у відставку, бо нібито "військове керівництво" не має плану війни на 2024 рік. 

На це відреагував представник президента у Верховній Раді, член Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський. На його думку, така поведінка Мар’яни Безуглої є неприпустимою, її перебування в Комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці.

Водночас 27 листопада Мар'яна Безугла звинуватила Валерія Залужного  у провалі підготовки країни до війни з Росією. Вона наголосила, що президент Володимир Зеленський не відповідав за план оборони країни у 2022 році, адже це прерогатива військових: вони зазначають ризики й будують оборону та наступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 22:22