Фото: Офіс президента

Візит Шарля Мішеля та Маї Санду до Києва: Зеленський розкрив деталі зустрічі (відео)

У вівторок, 21 листопада, Володимир Зеленський провів зустрічі з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та главою Молдови Маєю Санду. Це сталось на 10-ту річницю Дня Гідності та Свободи.

Відповідні відео з'явились у Telegram президента України.

Зустріч із Шарлем Мішелем

Зеленський наголосив, що у День Гідності та Свободи провів хорошу зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

"Радий усім результатам нашої великої роботи, усіх нас — парламенту, уряду — щодо імплементації всіх рекомендацій Європейської комісії. Розраховуємо на потужне рішення в грудні. Дякуємо за підтримку й допомогу Україні!" — написав він.

Зустріч із Маєю Санду

Глава держави відзначив, що президентка Молдови Мая Санду відвідує Україну рівно через 10 років після того, як українці остаточно визначилися зі своїм майбутнім.

"Обговорили безпекові питання, розширення нашого експорту територією Молдови й транскордонну співпрацю, енергетичні виклики, які постають перед нашими країнами, а також, звичайно, нашу європейську інтеграцію. Дякую за підтримку!" — написав він.

Зауважимо, 21 листопада у День Гідності та Свободи до України завітали президентка Молдови Мая Санду та міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Зокрема, разом із президентом Володимиром Зеленським та його дружиною Мая Санду вшанувала пам’ять загиблих під час Революції Гідності.

Своєю чергою Борис Пісторіус вшанував у Києві пам’ять "Небесної Сотні". Очікується, що Пісторіус проведе переговори зі своїм українським колегою Рустемом Умеровим та президентом Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала український народ з Днем Гідності та Свободи. Вона зазначила, що майбутнє, за яке боровся Майдан, нарешті тільки розпочалося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.11.2023 17:21